Sociale Recherche.jpg

Contractgestuurde Dienstverlening

Team Sociale Recherche


Wie niet kan werken, heeft recht op een uitkering. Dat is goed geregeld in Nederland en wij betalen er allemaal aan mee. Maar van dit gemeenschapsgeld mag geen misbruik worden gemaakt. Dat is een aanslag op de rechtvaardigheid én op de gemeentekas. 

Uitkeringsfraude opsporen en aanpakken

Als Team Sociale Recherche doen wij aan waarheidsvinding en sporen wij fraudezaken op, zoals zwartwerken, het verzwijgen van vermogen, woonfraude en zorgfraude. Ook wie onvolledige of onjuiste gegevens verstrekt om daar beter van te worden, pleegt fraude. Wij sporen fraude op in opdracht van gemeenten en Werkzaak Rivierenland. Wij zorgen ervoor dat ten onrechte verstrekte uitkeringen worden beëindigd en/of teruggevorderd. Dit is specialistisch werk en vereist veel kennis en ervaring. Onze opdrachtgevers profiteren hiervan én van de schaalvoordelen die wij bieden. Een individuele gemeente behaalt deze doorgaans niet.

Ketenpartner in oplossen maatschappelijke problemen

Ons team is een onmisbare partner in de ketensamenwerking en maakt ook verbindingen tussen de partners. Zodoende dragen wij bij aan het oplossen van maatschappelijk problemen die verdergaan dan fraudezaken alleen.

Resultaten 2019

Lees ons jaarverslag! Wij tonen u hierin niet alleen onze cijfers, maar geven u ook meer inzicht in de uitdagingen waarin wij elke dag onze tanden zetten. In dit verslag komt ook onze ketensamenwerking aan de orde en laten wij samenwerkingspartners aan het woord. 

Vergaderagenda


Meer weten?

 

Contactpersoon bij Regio Rivierenland is manager Contractgestuurde Dienstverlening Werner van den Broek.

e: wvandenbroek@regiorivierenland.nl
t: (0344) 63 85 80 

Jaarverslag 2019


Klik op onderstaande afbeelding om het jaarverslag te openen.