Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

10 januari 2019

Verkiezing Kompas 2019: Regio Rivierenland goed bestuurd!

Gerdo van Grootheest_Rivierenland.jpg

Op 17 januari vond de verkiezing van Beste Bestuurder van het afgelopen jaar plaats. Gerdo van Grootheest, burgemeester van Culemborg, was één van de drie genomineerden voor Beste Bestuurder kleine gemeente. Onze partner Waterschap Rivierenland werd uitgeroepen tot Best Bestuurde decentrale overheid. 

Categorieën
Er zijn bestuurders genomineerd voor vier categorieën: Beste Lokale Bestuurder, Beste Bestuurder van een kleine gemeente (< 35.000 inwoners), Beste Bestuurder jonger dan 40 en de Beste Bestuurde decentrale overheid. 

Waarom Gerdo van Grootheest?
“De meest populaire persoon van onze stad”, zo wordt Gerdo van Grootheest door zijn collega’s omschreven. Hij was eerder wethouder in Maastricht en is sinds juni 2017 burgemeester van Culemborg. Collega-bestuurders zien hem als iemand die heeft geïnvesteerd in de kennismaking met inwoners en een duidelijke toekomstvisie heeft op de positie van Culemborg in de regio. Ook de wijze waarop hij zich heeft ingezet om twee Oekraïense broertjes die in Culemborg woonden, in Nederland te laten blijven is niet onopgemerkt gebleven. Hij feliciteerde de burgemeester van Winterswijk, Joris Bengevoord. Hij won in deze categorie. 

Waterschap Rivierenland Best Bestuurde decentrale overheid!
Rivierenland kreeg nóg een opsteker, want ook onze partner Waterschap Rivierenland was genomineerd voor een prijs, namelijk die van Best Bestuurde decentrale overheid. En... zij won! Het waterschap zorgt voor schoon, voldoende water en veilige dijken in (delen van) de provincies Zuid-Holland, Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht. De wijze waarop de dijkversterkingen zijn aangepakt wordt genoemd als een positief voorbeeld. Maar ook het feit dat het waterschap actief innoveert en daarbij bovendien inwoners, bedrijven en organisatie betrekt, is een belangrijke reden voor deze nominatie. De gezamenlijkheid in het vormgeven van innovatieve projecten is een groot pluspunt van dit waterschap. 

De bekendmaking
De winnaars in de verschillende categorieën werden op 17 januari bekendgemaakt tijdens het Binnenlands Bestuur event Kompas 2019 in Helmond. Het kompas had dit jaar het thema ‘Vernieuwing lokaal bestuur’ meegekregen. Naast burgemeester Elly Blanksma- van den Heuvel van de gemeente Helmond spraken onder meer Boudewijn Steur (programmamanager Versterking Democratie en Bestuur, BZK), Hans Oostendorp (directeur Necker van Naem), Sabine van Zuydam (onderzoeker Tilburg University) en Maarten Schurink (secretaris-generaal bij BZK).

Bekijk hier alle winnaars. 

Organisatie
De verkiezing werd georganiseerd door Necker van Naem samen met Binnenlands Bestuur

 

 

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief