Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

30 oktober 2018

Netwerkevent voor ondernemers in recreatie en toerisme

Cultuurhistorie.jpg

Op 11 december horen deze ondernemers welke ruimte voor bedrijfsontwikkeling en initiatieven bestaat in de regio Rivierenland en hoe zij daarvoor steun kunnen ontvangen uit het Regionaal Investeringsfonds.

Geld verdienen met erfgoed in Rivierenland
Regio FruitDelta Rivierenland heeft een rijke cultuurhistorie. Dit oefent een grote aantrekkingskracht uit op toeristen en dagjesmensen. En er is nog volop ruimte voor ontwikkeling! Dit biedt grote kansen voor ondernemers. Zij kunnen steun ontvangen uit het Regionaal Investeringsfonds (RIF) van FruitDelta Rivierenland als zij goede ideeën hebben. De netwerkbijeenkomst staat in het teken van ontmoeten, inspireren en het aanjagen van RIF-initiatieven. Want er liggen volop kansen voor het grijpen!

Steun voor initiatieven
Ons Speerpuntberaad Recreatie & Toerisme (R&T) nodigt toeristisch/recreatieve ondernemers uit voor deze netwerkbijeenkomst. Net zoals het netwerkevent van 2017 (‘Water op de kaart in Rivierenland’), is ook dit event bedoeld voor de O’s die actief zijn in het speerpunt Recreatie & Toerisme. Wij hopen met deze bijeenkomst initiatieven te stimuleren die een weg kunnen gaan vinden richting het RIF, bedoeld om bij te dragen aan o.a. de ambitie voor het speerpunt Recreatie & Toerisme: een jaarlijkse omzetgroei van 5% en meer werkgelegenheid. Een mooie kans voor ondernemers en ondernemende inwoners!

Locatie en programma

De netwerkbijeenkomst vindt plaats bij Slot Loevestein in Poederoijen (locatie en route).

15.00 uur – Welkom door Jan de Boer, speerpuntvoorzitter R&T Regio Rivierenland

15.10 uur – Inspiratielezing ‘Ondernemen en Cultuurhistorie’ – Door Juke van Niekerk, directeur Stichting Liniebreed Ondernemen

15.30 uur – Workshops (keuze uit):

De kracht van de Verbinding – door Ien Stijns, directeur Slot Loevestein
Ondernemen met cultuurhistorie betekent het verbinden van allerlei partijen. Aan de hand van het voorbeeld ‘Kansenkaart Munnikenland’ gaat u na welke verbindingen er nodig zijn om kansen voor Recreatie en Toerisme en Cultuurhistorie voor uw eigen werkveld in de praktijk te brengen.

Storytelling – door Manoli Martin-Camuñas Romero, Citymarketing Culemborg
We geven graag de beleving van cultuurhistorie in ons gebied een boost, omdat we denken dat we op dat punt wat te bieden hebben: kastelen, oorlogsverhalen, linies (NHW, LImes), oude hanzestadjes, ontstaan landschap/rivieren, stroomruggen, kommen, etc. Aan de hand van het voorbeeld ‘Merkkompas Culemborg Klopt’ brengt u storytelling in de praktijk voor uw eigen onderneming/ werkveld.

Arrangementen R&T en Cultuurhistorie – door Stichting Liniebreed Ondernemen
We zien kansen voor arrangementen gekoppeld aan cultuurhistorische verhalen. Aan de hand van voorbeelden van arrangementen deelt u eigen ervaringen en kennis. En u ontwikkelt nieuwe arrangementen in de praktijk.

16.30 uur – Terugkoppeling van de workshops

17.00 uur – Netwerkborrel


Aanmelden
Interesse? U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan dit e-mailadres >>

 

Foto boven: RBT Rivierenland 

 

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief