Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

31 augustus 2018

Op 15 september opent het loket van het Regionaal Investeringsfonds weer

Regionaal Investeringsfonds.png

Op zaterdag 15 september gaat het loket van het Regionaal Investeringsfonds van FruitDelta Rivierenland weer open. Ondernemers en ondernemende inwoners kunnen vanaf die datum tot eind oktober weer bij het fonds aankloppen als zij een financiële steun in de rug kunnen gebruiken bij de uitvoering van hun projectplan of haalbaarheidsstudie.

Multiplier-effect
Het Regionaal Investeringsfonds heeft er sinds haar oprichting in maart 2017 voor gezorgd dat er al meer dan 30 initiatieven van ondernemers en ondernemende inwoners van de grond zijn gekomen. Elk jaar zijn er twee rondes: één in het voorjaar en één in het najaar. De bijdrages uit het RIF zorgen niet alleen voor de noodzakelijke (financiële) steun in de rug, maar hebben in diverse gevallen ook als effect dat andere investeerders aanhaken. Een goed voorbeeld hiervan is het de gehonoreerde verkenning van Greenport Gelderland naar een duurzame kennisinfrastructuur in de tuinbouw in Rivierenland. Dit leidde tot het project ‘Leren en innoveren in de Tuinbouw’, dat nu ook kan rekenen op steun van de provincie Gelderland (lees het nieuwsbericht). Het RIF heeft dus een ‘multiplier-effect’.

Bent u of kent u iemand met een goed idee?
In elke gemeente zijn mensen die rondlopen met vernieuwende plannen. U kent ze vast wel. Laat het weten! Een aanvraag indienen is niet moeilijk. Ga naar https://www.fruitdelta.nl/regionaal-investeringsfonds/ voor alle informatie, de criteria en de aanvraagformulieren. Natuurlijk staat er een coach klaar om te helpen en vragen te beantwoorden. De Economic Board  van het fonds beoordeelt en honoreert de aanvragen. Daarnaast delen de leden ook kennis en kunde en kunnen zij de aanvragers in contact brengen met partijen die zinvol kunnen zijn bij het realiseren van hun project. 


Klik hier voor het loket van het Regionaal Investeringsfonds >>

 

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief