Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

28 augustus 2018

Bestuurders Regio FruitDelta Rivierenland lopen Prinsjesestafette

prinsjesfestival.png

Van 10 t/m 13 september vindt de Prinsjesestafette plaats, georganiseerd door Provincie Gelderland om onze mooie provincie extra onder de aandacht te brengen in Den Haag. Een groot deel van de route loopt door FruitDelta Rivierenland. In wisselende samenstelling loopt ook een aantal van onze burgemeesters en wethouders samen met andere enthousiaste wandelaars in estafette naar Den Haag.

Aanloop naar Prinsjesdag
De Prinsjesestafette wordt letterlijk in aanloop naar Prinsjesdag gehouden, op de 3e dinsdag van september. De totale route loopt van Nijmegen naar Den Haag en een groot deel daarvan beslaat zogezegd onze regio. Durgemeesters, wethouders en  andere enthousiaste wandelaars dragen tijdens de estafette steeds de Gelderse vlag over. Bestuurders van FruitDelta Rivierenland zijn trots om hiervan deel uit te maken.

Etappes door FruitDelta Rivierenland
De wandeling is onderdeel van het Prinsjesfestival 2018 met Gelderland als organisator. De tocht bestaat uit lange afstandspaden in etappes van 30 kilometer. Op maandag 10 september wandelen de bestuurders van FruitDelta Rivierenland van Zetten tot Ochten en van Ochten tot Tiel. Op dinsdag 11 september staan de etappes Tiel-Geldermalsen en Geldermalsen-Leerdam op het programma. Op woensdag en donderdag nemen de bestuurders van de gemeenten tot Den Haag het stokje over.

Slotspektakel in Den Haag: iedereen is welkom!
Burgemeester Bruls van Nijmegen geeft op maandag 10 september het startschot van de estafette. De stoet wandelaars gaat uiteindelijk door de binnenstad van Den Haag over Lange Poten, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot Via Gladiola. Om 14.30 uur vindt op het Plein het slotspektakel plaats. Hier onthaalt burgemeester Krikke de wandelaars. Iedereen is van harte welkom om deze unieke gebeurtenis mee te beleven!

 

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief