Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

9 mei 2018

Regio FruitDelta Rivierenland weer vierde beste logistieke hotspot van Nederland!

FruitDelta_Rivierenland_4de_logistieke_hotspot.jpg

Regio FruitDelta Rivierenland is ook dit jaar de vierde beste logistieke hotspot van Nederland geworden tijdens de verkiezing ‘Logistieke Hotspot van het Jaar’. Hoewel de concurrentie van andere succesvolle regio’s groot was, is het de regio gelukt om haar plek in de top 5 stevig te behouden en maar liefst 24 regio’s achter zich te laten. Het is de ambitie van Regio FruitDelta Rivierenland om tot de drie beste regio’s van Nederland te behoren; een doel dat zeer dichtbij is!

Logistiek experts kiezen beste logistieke regio’s
Het (online) platform Logistiek organiseerde de verkiezing. De ranking van de 28 belangrijkste logistieke hotspots van Nederland werd gemaakt door een panel van 27 logistiek experts, logistiek vastgoedontwikkelaars, makelaars, locatie-adviesbureaus, logistiek dienstverleners en verladers. Zij vergeleken de regio’s aan de hand van een anonieme online enquête op basis van zes criteria:

 1. Beschikbaarheid van geschikt personeel
 2. Beschikbaarheid van voldoende bouwgrond en geschikte panden
 3. Medewerking van overheid/gemeenten
 4. Inzetbaarheid en motivatie van medewerkers
 5. Aanwezigheid van goede infrastructuur
 6. Bereikbaarheid van logistieke knooppunten

De winnaars van de twaalfde editie van de Logistieke Hotspot van het Jaar-verkiezing zullen op 29 mei aanstaande tijdens de Summit Logistieke Hotspots in Lelystad gehuldigd worden. Logistieke Hotspot Rivierenland zal namens onze regio hierbij aanwezig zijn.

Ideale ligging, innovatief, (kosten)efficiënt
Onze centrale ligging en de doorsnijding met de verkeersaders A2 en A15 en grote waterwegen maken Rivierenland als logistieke hotspot uitermate geschikt voor bedrijfsvestiging. Daarnaast kunnen (inter)nationale distributiecentra zich hier dankzij de voortdurende ontwikkelingen op het gebied van IT en duurzaamheid kostenefficiënt vestigen terwijl ze voldoen aan de wens van de klant om razendsnel te leveren. De bedrijventerreinen in Rivierenland bieden volop ruimte voor ontwikkeling. Bedrijven vinden in Regionaal Acquisitiepunt Rivierenland één aanspreekpunt voor informatie, advies en begeleiding bij vestiging. Zij hoeven dus niet bij afzonderlijke gemeenten aan te kloppen, maar krijgen een ‘warm bad’ en worden begeleid naar de locatie die het best past.

Medewerking van gemeenten
De gemeenten van Rivierenland scoren hoog op het belangrijke criterium ‘Medewerking van overheid/gemeenten’. Met het vaststellen van hun gezamenlijke ambitiedocument, een nieuw Regionaal Programma Bedrijventerreinen en natuurlijk het Regionaal Investeringsfonds leverden zij een positieve bijdrage aan de logistieke ontwikkeling van onze regio.

Een greep uit logistieke successen in Rivierenland
Meer en meer bedrijven zijn overtuigd van het gunstige vestigingsklimaat in Rivierenland. Besloot vorig jaar supermarktketen Plus nog zijn nieuwe, volledig gemechaniseerde distributiecentrum in Rivierenland te vestigen in 2020 (Tiel, Medel, A15), onlangs maakte DHL Parcel bekend te zijn gestart met de bouw van zijn grootste (zeer duurzame) Nederlandse e-commerce sorteercentrum op bedrijventerrein ‘De Wildeman’ in Zaltbommel (A2). Het sorteercentrum op het 90.000 m2 grote perceel is naar verwachting in de herfst van 2019 afgerond. Met de bouw creëert DHL zo'n 350 banen. Een geweldige boost voor onze regionale werkgelegenheid! Ook het internationale bedrijf Mainfreight Europe trekt op De Wildeman in een nieuw pand van 50.000 m2 en Hercuton gaat er een 41.500 m2 groot distributiecentrum bouwen.

Samenwerking loont
De betrokken bestuurders van Regio Rivierenland – speerpuntvoorzitter Henny van Kooten en wethouders Ben Brink en Ton van Maanen – en directeur Logistieke Hotspot Rivierenland Frank Engelbart waren zich bewust van de concurrentie van zeer sterke logistieke hotspots. Henny van Kooten: “Dat wij alweer zo hoog eindigen in de ranking is volgens mij het lange termijneffect van onze gezamenlijke inspanningen. Toen we begonnen, hield vrijwel niemand het voor mogelijk dat we tot de vijf beste Nederlandse regio’s zouden gaan behoren. Maar kijk waar we nu voor het tweede jaar staan!” Ook Ben Brink is trots op het prolongeren van de vierde plek: “Tussen de andere logistieke hotspotkanjers heeft de regio Rivierenland haar positie en ambitie als logistieke hotspot ook dit jaar weer weten te versterken.” Frank Engelbart vindt dat de regio erg trots mag zijn op haar logistieke ondernemers en andere stakeholders die gezamenlijk voor dit mooie resultaat hebben gezorgd. ”En daarnaast is deze notering ook vooral een enorme stimulans voor de Logistieke Hotspot Rivierenland om op de ingeslagen weg door te blijven gaan met de succesvolle samenwerking in het Gelderse Logistics Valley.” Ton van Maanen riep tijdens een eerdere bijeenkomst weleens dat heel Nederland om Rivierenland heen is gebouwd: “En dat zien we maar weer mooi terug. En nu met elkaar de schouders eronder om volgend jaar weer een plaatsje te klimmen!”

Dag van de Logistiek: 2 juni 2018
Voor alle gevestigde logistiek ondernemers in Rivierenland vindt op zaterdag 2 juni de Dag van de Logistiek plaats. Dit evenement wordt gehouden bij het distributiecentrum van Blokker op bedrijventerrein Hogeweide in Geldermalsen. De Logistieke Hotspot Rivierenland organiseert deze dag in onze regio.

Einduitslag Logistieke Hotspot verkiezing 2018

 1. (1*) West-Brabant (Oosterhout-Breda-Roosendaal-Bergen op Zoom-Moerdijk)
 2. (3) Tilburg-Waalwijk
 3. (2) Venlo-Venray
 4. (4) Rivierenland (Tiel-Geldermalsen-Zaltbommel)
 5. (6) Utrecht (Lage Weide)-Nieuwegein-Vianen
 6. (9) Schiphol
 7. (5) Oss-Veghel-‘s-Hertogenbosch
 8. (8) Eindhoven-Helmond
 9. (10) Twente (Almelo-Hengelo-Enschede)
 10. (7) Keyport Midden-Limburg (Roermond-Weert)
 11. (13) Zuid-Limburg (Maastricht-Heerlen-Sittard-Geleen)
 12. (21) Almere-Lelystad-Zeewolde
 13. (11) Arnhem-Nijmegen
 14. (14) A12 corridor (Lansingerland-Zoetermeer-Zuidplas-Waddinxveen)
 15. (12) Rotterdam-nieuw Reijerwaard
 16. (15) Liemers (duiven-Westervoort Zevenaar-‘s-Heerenberg)
 17. (17) Noordzeekanaalgebied (havengebied Amsterdam-Westas)
 18. (16) Maasvlakte I en II
 19. (19) Zwolle-Kampen-Meppel
 20. (20) Stedendriehoek (Apeldoorn-Deventer-Zutphen)
 21. (26) Drechtsteden
 22. (27) Emmeloord
 23. (18) Vlissingen
 24. (25) Heerenveen-drachten
 25. (22) Dryport Emmen-Coevorden
 26. (28) Alkmaar-Enkhuizen
 27. (23) Delfzijl-Eemshaven
 28. (24) Hoogeveen

(*) positie 2017


- einde persbericht -

 

Perscontact (niet voor publicatie)
Niels Huijbers, Speerpuntcoördinator Economie & Logistiek
Telefoon 06 - 543 533 87 /  (0344) 63 85 97
E-mail huijbers@regiorivierenland.nl

 

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief