Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

30 december 2015

Nieuwe verordeningen voortaan via ons eigen elektronische publicatieblad

Elektronisch publicatieblad.jpg
Regio Rivierenland krijgt een eigen publicatieblad voor nieuwe regelingen. Hiermee wordt publiceren veel eenvoudiger, is er een kleinere kans op inhoudelijke fouten en wordt de doorlooptijd veel sneller. Voorheen moest één nieuwe verordening namelijk tien keer, op tien verschillende plekken worden gepubliceerd; via de eigen publicatiebladen van onze tien gemeenten.

Elektronische publicatieverplichting
Volgens de Wet elektronische bekendmaking zijn wij als overheidsorganisatie verplicht om onze regelgeving elektronisch bekend te maken en via de CVDR (Centrale Voorziening Decentrale Regelgeving) op internet te publiceren. Vanaf 2015 mogen gemeenschappelijke regelingen een eigen elektronisch publicatieblad hebben.

Marjan KievitAlles in eigen hand
Marjan Kievit is juridisch adviseur van Regio Rivierenland en erg enthousiast: “Ik verheug me op de veel grotere eenvoud van publiceren. Een besluit kan pas in werking treden als we tien exact dezelfde bekendmakingen hebben. Met een eigen blad publiceren we op één plek, dus hebben we veel minder kans op inhoudelijke fouten. Dit versnelt ook de doorlooptijd. Met het eigen elektronische publicatieblad heeft Regio Rivierenland alles in eigen hand. Bij de voorbereidende handelingen werden wij begeleid door Daadkracht (voor de overheid).”

Informatie voor burger op één plek
Ook voor de burger heeft publicatie in het eigen blad voordelen. Zij kunnen straks alle informatie over regelingen rond een bepaald onderwerp op één plek vinden, bijvoorbeeld over de afvalstoffenheffing.

 

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief