Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

22 september 2014

Succesvolle vernieuwing Fruitcorso Rivierenland

Fruitcorso.jpg

Het gratis Fruitcorso Rivierenland 2014 is een groot succes geworden. De organisatie schat dat er zaterdag 100.000 bezoekers de bonte stoet aan fruitwagens in Tiel voorbij zagen trekken. Het Fruitcorso is druk bezig met een vernieuwingsslag, die wordt medegefinancierd met geld uit het Regiocontract van Regio Rivierenland. Vorig jaar werd met het ‘Fruit Adventure Rivierenland’ al de combinatie gelegd tussen fruit, markt en muziek. Dit jaar kwam daar een business-to-business event bij. Bovendien reed de fruitige stoet dit jaar voor het eerst vlak langs het winkelcentrum van de stad.

Route verlegd: duizenden bezoeken winkelgebied
De organisatie schat dat er zaterdag 100.000 bezoekers naar het corso zijn gekomen. Zondag en ook nog maandag kwamen duizenden mensen de wagens bewonderen die staan opgesteld op de Veemarkt. Gezien dit grote aantal en de enthousiaste reacties, is duidelijk dat het fruitcorso grote stappen heeft gezet. Dankzij de verlegde route gingen veel bezoekers vooraf, tussendoor en na afloop van de optocht ook nog even de binnenstad in. De winkeliers en horecaondernemers zijn dan ook blij met de nieuwe route.

Fruit Adventure Rivierenland en Cultuurpodium Agnietenhof
Ook op zondag is het nog druk. Op de Veemarkt staan de wagens opgesteld en het Kalverbos lijkt een festivalterrein. Zowel het Fruit Adventure Rivierenland als Cultuurpodium Agnietenhof trekken honderden bezoekers. Omdat het koopzondag is, is het ook druk en gezellig in het winkelhart van Tiel.

Ondernemers ontmoeten elkaar
Met de vernieuwing die is ingezet, heeft het corso niet alleen haar bestaansrecht bewezen. Ook is duidelijk geworden dat het voor iedereen wat te bieden heeft. Natuurlijk voor bezoekers van alle leeftijden. Maar ook voor ondernemers. Niet alleen is het corso een visitekaartje voor de fruitsector. Voor ondernemers is het business-to-business event bij uitstek de plek om te netwerken en andere ondernemers te ontmoeten. Vanuit de ruim 300 aanwezige ondernemers kwamen heel positieve reacties. De professionele organisatie van het event werd genoemd, maar ook de brede mix aan ondernemers die aanwezig was.

Medefinanciering uit Regiocontract
Regio Rivierenland is met geld uit het Regiocontract medefinancier van de eerste vernieuwingen van het Fruitcorso: het Fruit Adventure en het Business-to-business event. Immers: om Rivierenland op de kaart te zetten, is onder meer van groot belang dat ondernemers van allerlei sectoren de kans krijgen elkaar te ontmoeten. Het Fruitcorso vormt daarvoor een prachtige gelegenheid. Nu de eerste stappen met succes gezet zijn, lijkt de weg vrij om het nieuwe corso verder te laten uitgroeien en de betrokkenheid van het bedrijfsleven verder te vergroten.

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief