Kersen in Rivierenland.jpg
Slider_Regionaal Investeringsfonds.jpg

FruitDelta Rivierenland

Regionaal Inversteringsfonds 

In 2017 ging Rivierenland als tweede regio van Nederland van start met een eigen Regionaal Investeringsfonds (RIF). De oprichting van het RIF maakt onderdeel uit van het regionaal ambitiedocument 2016-2020. De 8 gemeenten van regio Rivierenland maken het RIF mogelijk met 3 euro voor elk van haar inwoners, als onderdeel van de regionale samenwerking. Het RIF is specifiek bedoeld om innovatie en cross-overs op de drie economische speerpunten te stimuleren en daarmee een wezenlijk onderdeel van het samenwerkingsplatform FruitDelta Rivierenland.

Een eigen Regionaal Investeringsfonds maakt het mogelijk om (publiek)private projecten te stimuleren en initiatieven uit de markt en netwerken in de samenleving aan te jagen en co financieren.

Wat biedt het Regionaal Investeringsfonds en aan wie?
Het RIF is er speciaal voor ondernemers en ondernemende inwoners. Het is dé steun in de rug voor iedereen met een goed plan. Twee maal per jaar - half maart en half september- is het RIF-loket geopend en kunnen ondernemers en ondernemende inwoners hun aanvragen indienen. Dat doen zij via de website van FruitDelta Rivierenland.  Een onafhankelijke Economic Board beoordeelt de aanvragen. Wie aan de voorwaarden voldoet, kan uitzien naar geld, kennis, netwerkkracht en praktische hulp. Initiatieven die bijdragen aan minimaal één van onze speerpunten komen in aanmerking voor steun vanuit het RIF.

Meer weten over het Regionaal Investeringsfonds (RIF)? Kijk op https://www.fruitdelta.nl/regionaal-investeringsfonds/

Vergaderagenda